Pyssel i odlingen


Äntligen några hela dagar att pyssla i odlingen. Vi starta upp morfars gamla traktor och körde sten. Det blev ungefär dubbelt så mycket som tidigare. Detta för att samla mer värme och hålla nere markduken som buktade av växtlighet underifrån. Eliot och Alvin fick en krona stenen som tidigare. Jag trimma ner allt gräs i gångarna. Det blev perfekt. Snyggt och bra. Låna av Zedy och Rune. Ska ev köpa egen trimmer nästa säsong.

Rondo har vuxit bra. 2 Phönix halvbra. Alla Solaris är i full växt. Stora och fina. Putsat Solarisen och klippt bort en del. I vissa fall bara låtit ett skott vara kvar, då konkurrerande skott hållit tillbaka dessa i höjd. Rondon har nu enbart ett skott. Detta klipps tillbaka i vinter. Solarisen ska beskäras hårt första vintern. Solarisen band jag upp mot bambupinnen. Dvs det skott som ska skäras tillbaka i vinter på 2-3 ögon. För ett bra och upprätt växtsätt på stocken.


Vi satte upp dubbla våningar av ståltråd på ”provodlingen” (Rondo + Phönix). Ev. en våning till nästa år. Spruta med Cumulus (svavel) innan vi åkte. Vet ej om bladmöglet skulle hinna med att angripa så här sent på säsongen. Men i alla fall. Vinstockarna på husfasaden är betydligt större och kraftigare. Inte så konstigt med tanke på att de var krukodlade och att det är bra mycket varmare och vindstilla där. Runes Nero-plantor bakom stallet har redan en del druvor. Spännande att följa...

Kommentarer