Det knoppas en del


Förberedelser inför plantering. Vi kalkade rejält men 2 x 20 kg, främst i de nya raderna. Sen vände vi jorden för hand en gång. Det känns luckert och fint och det är minimalt med rotogräs där vi ska plantera.

Det knoppas en del, men inte i den utsträckning vi önskar. Det är svårt att avgöra vilka som klarat sig efter vintern. Om två veckor kan vi med säkerhet säga hur många som dött. Fiberduken får sitta kvar två veckor till, sen är risken för sen vårfrost förhoppningsvis över. Den 28-30 maj blir det stor planteringshelg. Vi får hjälp av nära och kära och det kommer bli god mat och goda drycker.

Annat jobb vi hann med var att kapa upp bokträdet, som vi fällde förra gången, med motorsåg och körde iväg veden till klyven med morfars gamla traktor. Vägen upp till odlingen är nu helt klar och den är smidig att rulla upp för både med fordon och med rullebör. Till slut sådde vi ängsfröblandning och gräs där traktorgrävarne kört upp jorden för att får en fin sommaräng.
Våra sticklingar i den gula spannen verkar lovande. Flera stycken visar tecken på liv och knoppar som sväller.Kommentarer