Långhelg i odlingenLånghelg i odlingen. Trimmat ner allt gräs i gångarna. Dragit lite ogräs nära stockarna, inte mycket som hunnit växa upp. En del plantor vuxit ett par decimeter sedan sist. Vi satte upp alla dubbelvåningar av ståltråd där nu en del plantor är upp i samma höjd.

Funderat över ev. vintertäckning. Kom fram till att avvakta med fiberduk. Ev. efter vinterbeskärningen i februari/mars 2010 kan det bli aktuellt med en fiberduksstrumpa över stockarna för att skydda mot sen vårfrost vid knoppsprickningen. Gjorde en sista vattning med nya slangen (70 meter). Bra tryck och smidigt. Det var väldigt torrt uppe på backen, överst av odlingen. Planterade in tulpanlök i hörnorna av odlingen. Får se om sorkarna ogillar dessa. Kan också bli trevligt på vårkanten. Efter lite förarbete, grävning och uppmätning har nu snickarna påbörjat de tre terrassytorna runt odlingen och nere på gräsmattan. Klart om någon vecka.

Planerade lite inför vinterns och vårens utbyggnad. Det kommer troligtvis bli två nya rader bredvid de befintliga ut mot vägen (söder ut). 50 nya stockar. Ska undersöka om vi kan få tag i Riesling. Alternativ?

Kommentarer