Utökningen klar!


En hel helg full av arbete. Det blev en fin uppslutning och arbetet gick bra. Vi fick gjort allt på listan.

Slog ner metallstolpar (med vår tyska stolpnedslagare) efter uppmätning och satte tråd i två våningar med hjälp av trådspännare. Kalka återigen med 20 kg kornad kalk i de nya raderna.


Plantering av nya vinstockar, markduk på och rikligt med natursten.

Vi la till lite planteringsjord vid planteringen, dock mindre än förra gången pga av att vi nu hade fina krukodlade plantor. Vi gjorde även lite uppbindning, vattning och gödsling.

Bambupinnar och stripps sattes också på. Nu har vi 4 fina rader med 24-25 vinstockar i varje. Sen platera vi överblina stockar (främst Solaris) längst stängslet. Dessa kan vi flytta om vi behöver dem i raderna senare.


Vi trimma ner gräset i gångarna och drog ogräs. Det är en del kirskål, kvickrot och hallon som sticker upp. Markduken gör dock sitt. Såg lite spår efter sork, även någon ny gång. Hoppas de inte ger sig på de nya plantorna.

Vi kupa upp Solaris men lite gräs och jord. Knopparna ligger skyddande. Räkna till 8-9 st som inte hade synliga knoppar. Kanske har det frusit eller så kommer de lite senare. Det ser bättre ut än väntat. Det har varit frost ett par nätter senaste veckan och de ha skadat våra Rondo en del. Dess blad har fått lite stryk, men de repar sig säkert.Det blev några vinstockar över. Både av Riesling och Solaris. Dessa gav vi bort till de som hjälpte till under helgen.

Kompleteringsplanterade med 3 Sevyal Blanc och en New York Muscat. Får se hur de går. Sevyal Blanc har väldigt glansiga blad viket gör att den inte får svampsjukdomar så lätt. Den odlas tydligen mycket i det fuktiga Englandsklimatet. New York Muscat kom jag över av en slump. Den ska vara aromatisk och god både som ätdruva och till vin.

Vi spruta även förebyggande med Cumulus (svavel) mot svampangrepp, typ mjöldagg.Sockerlönnarna (Acer saccharum) planterades och hägnades in. Nu ska de får växa upp i lugn och ro för att så småningom ge oss lönnsirap (om ca. 25-30 år!). Nu ska det växa! Hoppas på regn närmsta veckorna för bra etablering.Vi drack viner från bl.a. Australien och kompisvingården Golding Wines, Adelaide Hills.


Kommentarer