Indien - ett kommande vinland!

Vinbacken har spejare på resande fot i Indien och ett av deras stopp ar Nashik - Indiens främsta vindistrikt. Här är luften svalare och klimatat ganska vänligt mot stockarna for att vara i ett tropiskt land. Nashik ligger ca 20 mil nordost om Bombay och man reser enkelt dit med tåg.
Vårt bestämda mål var SULA Wines (www.sulawines.com), den absolut ledande vinproducenten i hela Indien. För att bo bra och kunna få ut det mesta och bästa av vistelsen tog vi in pa Beyond, SULAs egna vinresort. Har bor man i fina rum med utsikt över vinodlingarna och bergen. Även den mycket heliga dammen, Gangasagar Tank, ligger här som är den största i sitt slag i landet. Alltså, otroligt läge, fina miljöer och bra för vinodling och till råga på allt - i Indien.
SULA startade 1996 med de första stockarna. Första vinet kom 2000. Nu, 2011, har man ett 20-tal olika sorter, däribland Riesling, Sav. Blanc, Malbec, Shiraz och Chenin Blanc. Hur smakar det då? Jodå, det smakar! Trots den heta solen får man till hyffsade viner. Och med tanke på att de bara hållit pa i ca 10 år med själva tillverkningen så kommer SULA bli större och kunna presentera fantastsika viner framöver. Det ar vi säkra pa.

För tillfället blir det inga bilder, men det kommer att komma ett längre inlägg här inom ett par veckor. Vi har vinprovningsresultat, rundtursbilder från både vineri och odlingar m.m.

Kommentarer