Tidig morgon, strax innan sju, gjordes första tömningen.
Vanliga djur som påträffades på väg till Tomtebo (Bassholmas Grand Cru).
Förberedelserna kom igång sent. Tappningsutrustningen satt på plast först efter midnatt.
De tre gammelbjörkarna som stått på Tomtebo i säkert hundra år klaga inte på varken borrhål eller att ha spannar hängande på sig under ett par dygn.
Vinprovningen var lyckad och vi öva på metodiken och sensoriken. Spännande viner med en superb avslutning med ice wine från Kanada på druvan Vidal.
Nyinköp av röjsåg av tysk kvalité som fick gå premiärrunda i gräsraderna och trimma upp och ner.
Björksavstappningen gav inte mindre än 50 liter! Vi drack på stående fot, levererade till en välkänd krog i Malmö samt satte 32 liter på jäsning som ska bli björksavsvin. Kanske till och med mousserande. Hälsosamt, spännande och framförallt roligt.
Hej
SvaraRaderaLåter interesant med björksavsvin, hoppas ni lyckas med vinet. Ni måste höra av er när det är dags för provsmakning.
Mvh Ingemar med familj i Flen