Arbetshelg



Trädfällning, beskärning och fiberstrumpor var innehållet denna helg. Det ser bra ut inne i odlingen, grönt och fint på marken och inge djur som bökat. Det var en mild och lång höst, vilket gjorde avmogningen bra. Ser ut som om knopparna är fina och frodiga. Inte jättemycket att klippa bort, men vissa Solaris var ett par meter höga. Klippte ner och band ut de som gick. Resten blir bara en stockstump på 50-60 cm. Rieslingen blir mest stumpar, men de ser gröna och fina ut till skillnad från de två gångna åren.



Vi passa på att sätta fiberduk över stockarna för att skydda mot vårfrosten senare fram. De får sitta på tills risken är över. Duken släpper igenom både ljud och luft bra. Det kommer skydda knopparna när de väl svält upp och slår ut. Det ser ut som spökstockar.


Det blev lite sticklingsris som sattes i sand.



Vi tog ner två stora aspar och såga upp (med hjälp av motorsåg och motorsågsmästare). Nu blir det mer ljus över odlingen. Vi klöv och stapla upp en fin vedhög. Nästa arbetshelg blir i mitten av april och då omfattande björksavstappning...

Kommentarer