Under påsken är det dags för årets björksavtappning. Det är fjärde året vi gör detta. Vår utrustning står redo och björkarnas sav står högt, kanske jättehögt p.g.a. den tidiga våren. Två veckor innan lövsprickningen brukar vara perfekt för bästa savkvalitet, tappar man för sent kan saven bli besk. I Malmö har björkarna slagit ut och det brukar ligga två veckor innan Bassholma, så vi borde vara rätt på det.
För er som vill droppa in på ett glas nytappad sav eller starkare savdryck - hör av er så styr vi opp.
Läs mer här från föregående år:
http://vinbacken.blogspot.se/2013/04/bjorksavstappning.html
http://vinbacken.blogspot.se/2012/04/bjorksavstappningen-blev-tradition.html
http://vinbacken.blogspot.se/2011/04/en-helg-manga-vanner-manga-viner-och.html
http://vinbacken.blogspot.se/2010/04/16-18-april-2010.html
Kommentarer
Skicka en kommentar