Nu har Vinbacken, för fjärde året i rad, sitt björksavsvin klart på flaska med etikett och allt - detta är Björk 2014!
Pinnfärst björksav tappades i våras, i rättan tid, för bästa kvalitet. Vi jäste sedan saven, med lite andra ingredienser, och fick så fram en alkoholhaltig dryck som vi kalla björksavsvin. Det är ett stilla vin med aromer av skogen, myllan, våren och ... Ja, hur ska man förklara färgen, doften och smaken av denna särgena produkt...? Vi brukar hålla en vinrelease varje höst, men den är flyttad till våren för att samklinga med nästkommande savtappning. Lite som en vinskörd då man dricker föregående års skörd. Så kära ni, håll ut i höstrusket så ses vi till våren i Bassholma. (Det finns 107 flaskor av denna dryck som ska fördelas på alla er som gillar det vi gör)
Vill ni läsa mer om föregående års björksavsvin så får ni klicka runt på denna blogg under årtalen till höger.
(I vårt nanovineri i Malmö jäser just nu Rondovin, Solarisvin och lite annat smått och gott från egna odlingar)
Kommentarer
Skicka en kommentar