Vinbackens vinodling är såld, men varumärket Vinbacken lever vidare!Allt har sin tid och ibland måste mon gå vidare. Vi har odlat i Bassholma i över 10 år! Det har varit många motgångar med mest lycka och lärdom. Är ni sugna på att läsa hur allt startade så bläddra ner i bloggen. Fösta inlägget är från 2004!

Nu är vi inte längre ägare av Vinbacken dryga 100 vinstockar, men odling, tomt och hus finns kvar i släkten så helt borta är det inte. Vi tycker att vinåret 2019 varit bra och trots sen majfrost fick vi inga ytterligare skador från något håll och druvorna blev av god kvalitet. De flesta gavs bort till nya ägare men några klasar fick komma till Malmö.


Vinbacken fäste blir nu mest naturligt i Malmö, där vi alltid haft vinifieringen. Här testodlar vi även en del. Pinot Noir verkar lovande...
Bassholma kommer dock förbli den ort där vi tappar björksaven under april månad varje år. Årets 4 olika smaksättningar fick oss bli mer nyfikna på kombinationer av. björksav, frukt, bär. honung, m.m. Våra 200 fl. är snart slut. Det är bara dryga 4 månader tills nästa savtappning!


 Vinbackens varumärke lever vidare och vi kommer fortsätta prova, odla i liten skala, resa och njuta av vinvärlden. Vi tänker även prova tillverka fler olika drycker både med och utan alkohol.
#ciderrevolution


Det görs just nu 3 olika batcher av cider i stan. Vildplockade äpplen som får jäsa på olika sätt. Vi får se vad det blir mer av i framtiden...

Kommentarer